Vicit Vim Virtus

...welkom bij de oudste Vrijmetselaarsloge van Haarlem.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Heden

Afdrukken PDF

Een lokale vereniging
Vicit Vim Virtus is een plaatselijke vrijmetselaarsvereniging, net zoals alle loges in Nederland. Er zijn rond de 45 leden. De loge is aangesloten bij de landelijke koepelorganisatie ‘Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden’, gevestigd in Den Haag.

Geen wereldorganisatie
Er is voor vrijmetselaren geen wereldorganisatie. Wel onderhouden de nationale organisaties goede betrekkingen en de leden zijn over de grenzen heen welkom in elkaars loges. Men maakt internationaal harde afspraken over wat vrijmetselarij wel en niet is, opdat ongewenste ontwikkelingen buitengesloten kunnen worden, zoals bijvoorbeeld politiek overleg binnen loges.

Internationale uitwisseling
Vicit Vim Virtus heeft een uitwisseling met twee loges in het buitenland. Regelmatig komt men bij elkaar op bezoek. In Engeland betreft het de Stansted Mountfitchet Lodge #6230. De Loge is gevestigd in een dorpje bij de luchthaven Stansted, op een uur rijden van de Ferry-terminal in Harwich. De andere uitwisseling is met de Duitse loge Licht und Wahrheit #927 uit Hannover.